Aktuellt

 Februari 2020: Fina recensioner om våra nyheter på Systembolaget: 

VINBANKEN – vinbanken.se

Château de Tracy Pouilly Fumé 2019 (95501), Loire, 248 kr

Aromatisk och elegant med blommor, krusbär, vita vinbär, citrus nässlor och vitpeppar. Lång, krispigt elegant eftersmak med grapefrukt, mineral och klingande syror. SNYGGT! Servera till sötpotatissoppa med limeslungade räkor.

Capo di Terra Valtellina Superiore 2012 (90301), Lombardiet, 189 kr

Medelfylligt med djup, kryddig frukt med nypon, körsbär, te och stalliga toner. Påfallande mognad i eftersmaken som klingar av med lite fat och hasselnötter. Kul att smaka Valtellinavin med ålder. Fortfarande vital men i min smak gav detta vin mer för 3-4 år sedan. Tillverkaren är Conti Sertoli.

 

DIN VINGUIDE – dinvinguide.se 

Capo di Terra Valtellina Superiore 2012, nr 90301. 189 kr.

Lombardiet levererar finfin nebbiolo med försynt mognad och frasiga tanniner. En njutning med dofter och smaker av lite tjära, rosor, nypon, cederträ, varma pinjeträd och höstskogar. Ännu lite kärv och lite bitig – mat krävs, varför inte en parmesanstinn risotto eller en bolognese?

Château de Tracy Pouilly Fumé 2019, nr 95501. 248 kr. 1200 fl

Finstämd Fumé fylld med syrlig passionsfrukt, grapefrukt, sälta, krossade stenar och saftiga gröna päron. Farligt lättdrucket till getosten, den fräscha salladen med skaldjur och gärna sashimi på Salmalax.

November 2020: Brute Moustache 

Champagnehuset Brimoncourt har tagit fram en champagne: “Brute Moustache” som de säljer till förmån för Movember. €2 av varje såld flaska går till kampen mot prostatacancer och forskningen för den. 

Champagnen finns endast i en mindre volym och går att köpa via Systembolagets privatimport: 449:-/flaska och säljes endast i kolli om 3 flaskor. Hur privatimport går till finner du här

Klicka här för presentation av Brute Moustache.

 

Blandlåda Saint Prefert

Vi har just nu en blandlåda i Systembolagets beställningssortiment, artikel 70536. 

Samtliga viner fick fina recensioner av till exempel Per Bill i DVPE, issue 366: 

 

Välkommen att titta in till champagnehuset Brimoncourt: