Producenter

brimoncourt_noir

Brimoncourt är en champagneproducent som föddes 2008 i Aÿ i Marne, Frankrike. Man släppte sina första flaskor i November 2013. Brimoncourts huvudkvarter är i ett gammalt tryckeri från 1875, där alla Champagenhus förr i tiden tryckte sina etiketter.Chardonnaydruvorna tar man från Côte des Blancs (Avize, Oger, Le Mesnil-sur-Oger, Chouilly. Pinots Noir and Pinot Meunier kommer från Montagne de Reims och Marne Valley (Aÿ, Hautvillers, Mailly-Champagne, Aveny).

Till Brimoncourt

_______________________________________________

tracylogga

Comte Henry d’Ássay och hans syster som äger Château de Tracy är av skotsk ursprung. Den första medlemmen av familjen Stutt tjänstgjorde i en skotsk arme som kom för att hjälpa den blivande kungen Charles VII av Frankrike under det hundraåriga kriget. År 1586 gifte sig Francois Stutt med ”the Lady of Tracy”. Château de Tracy har under de senaste tolv åren arbetat mycket med kvalitetssäkring och ett starkt miljötänk.

Till Château de Tracy

_______________________________________________

För mer än 100 år sedan så startade Fernand Serre – en farmaceut från Avignon – upp den fina vingård som idag, sedan 2003, drivs av Isabel Ferrando. Det är samma driv, fina kunskap och stora kärlek för druvorna och vinet som är hjärtat av vingården idag liksom då.

Till Domaine Saint Préfert 

_______________________________________________

pascalprun

Pascal Prunier tillhör den femte generationen av vinodlare i familjen. 1983 skapade Prunier sin egen gård med en första yta på 3 hektar. 1999 gifte Prunier sig med Christine Bonheur och de skapade tillsammans det som idag heter “Pascal Prunier-Bonheur”. Gården omfattar nu 8 hektar spridda över flera städer i Côte de Beaune.

Till Pascal Prunier-Bonheur

_______________________________________________

Skärmavbild 2015-07-06 kl. 19.52.47

Historian börjar år 1955 i Fontenay-pres-Chablis i nordöstra chablis-regionen. De första 10 åren arbetade Mr De Oliviera – grundaren – för närliggande vingårdar samtidigt som han tog hand om sin mark på 7 ha. År 1965 tog han in sin svåger Mr Lecestre för att kunna expandera. 1977 överlät Mr de Oliviera familjeföretaget till sin dotter. Sedan 2004 är man tre generationer som arbetar tillsammans.

Idag har man 48 hektar i chablis-region och tillverkar allt från Petit Chablis till Gran Cru.

Till Domaine De Olivieira Lecestre

_______________________________________________

cave-ribeauville-terroir

Vingårdarna vid Ribeauvillé har funnits sedan tidernas begynnelse och var länge i godherrars och munkars vård. 1895 grundades det arbetssätt som man även idag arbetar efter: ett kooperativ av vinodlare i området skapades och alla arbetade tillsammans – nu som då – att med effektivitet och solidaritet skapa fantastiska kvalitétsviner.

Till Ribeauvillé

_______________________________________________

loggafontmars

1670 bosatte sig Jean Clock från Holland i Bordeaux. 1679 bestämde han sig för att bli vinodlare i regionen – som resultat av hans goda viner utnämndes han till fransk medborgare av Louis den XIV. 1864 tog hans ättling Leon de Clock på sig att bli vinmakare på Le Chateau de Font-Mars i Meze. Sedan dess har slottet Font-Mars varit i familjens ägo. Jean Baptiste de Clock är nu ägare och för kunskaperna vidare.

Till Font-Mars

_______________________________________________

Skärmavbild 2015-07-06 kl. 20.02.50

Sieur d’Arques ligger 25 km utanför Carcassonne och är en av de ledande organisationerna inom vin i Laungedoc regionen. Man kombinerar den senaste produktionsteknologin med en stor respekt för gammal tradition. Sieur d’Arques startade 1946 och man har idag totalt 2000 ha vingårdar.

Till Sieur d’Arques

_______________________________________________

Catherine och François är vinmakare i Vallet, i hjärtat av AOP Muscadet Sèvre och Maine och de ärpassionerade om Melon de Bourgogne – den unika druvan av detta underbara vin.
Genom resor och årgångar delar de sin passion för druvsorten och deras egendomar. Le Micaschiste består av över 45 ha.
“Det är en fantastisk terräng! Om du respekterar naturen, jorden, klimatet, ger marken här dig en enastående Muscadet, som kombinerar finess och friskhet. ”

Till Huteau Boulanger

_______________________________________________

Till Chantecôtes

_______________________________________________

logoaccordini

Accordinis historia började 1821 i Valpolicella då man ärvde en 3 hektar stor vingård. Till en början tillverkade man bara viner för familjen. Allt som åren har gått har man utökat kvantiteten och höjt kvaliteten. Först på 60-talet började man på riktigt göra bra kvalitetsviner tack vare Guido och hans fru Liliana. Idag äger man 25 hektar och man producerar viner av utmärkt kvalitet.

Till Accordini Igino

_______________________________________________

loggalosi

Familjen Losi har sedan 1870 tagit hand om vingårdarna som tillhörde klostret Pontignano in Chianti. År 1954 blev man själv ägare till dessa. Man äger idag 45 ha, varav 14 ha är Chianti Classico DOCG.

Till Famiglia Losi

_______________________________________________

salislogga

Sedan 1989 har Conti Sertoli Salis varit en av de mest prestigefyllda och marknadsledande vinerierna i Valtellina. Man köper sina druvor från lokala bönder vars druvor och skörd kontrolleras av vineriet. Man har hittat historiska dokument daterade ända tillbaka till 1869 i vilka man kan dra slutsatsen att Conti Sertoli Salis var bland de första att buteljera vin i Italien. I deras vinkällare har man hittat flaskor daterade tillbaka till såväl 1881 som 1890.

Till Conti Sertoli Salis

_______________________________________________

Sedan 1985 har Poderi Roset odlat vingårdarna som ligger i Verduno. Den nuvarande ägaren Silvio Busca, tillsammans med sin fru och sina döttrar, driver vingården med stor passion och mycket erfarenhet i bagaget.

Till Poderi Roset

_______________________________________________

Vicaras domäner täcker totalt 70 hektar (varav 40 är vinplanteringar) på de vackra kullarna mellan floden Po och Alessandria-slätterna. Vicara består av ett samarbete mellan familjerna Visconti, Cassinis och Ravizza, vilka vilka tillsammans har en stor erfarenhet av vintillverkning.

Till Vicara

_______________________________________________

_______________________________________________

Bodegas y Viñedos Tábula grundades 2002. Långt före det grundades var filosofin och målet satt. Prioritet ett var att hitta en plats för vingården av högsta kvalité. Detta resulterade i det idag 22 ha stora egendomen mellan Olivares och Valbuena de Duero, området Valladoli.

Till Tábula

_______________________________________________

Ant Moore & Ben Halliday är de som ligger bakom Spinning Top Wines. Vinet är ekologiskt odlat men ej certifierat. Ant Moote har varit i lära hos kultvinmakaren James Millton.

Druvorna till deras viner kommer från Malbouroogh och vingårdslägena är Awatere Waihopai samt Wairau dalen. Unga vinmakare som kommer att vara intressant att följa i framtiden.

Till Spinning Top

_______________________________________________

skarmavbild-2016-09-13-kl-12-52-22

Hos Bernard Magrez hittar man viner från hela världen och Magrez säger själv om sitt livsverk: “Mitt liv. Fyrtio år av passion för vin. Fyrtio vingårdar förvärvade – i Frankrike men också utomlands. Jag har inte uteslutit någonting. Speciellt inte det omöjliga. Jag ville ha bättre, jag ville ha mer, jag ville obevekligen erbjuda vinälskare fina viner med olika stilar, smaker och behag. För att möta dessa behov, så beslöt jag att sätta min signatur på varenda en av mina flaskor, för att priviligera sällsynta viner till förmån för vinälskarna. Mitt främsta mål är att föra vidare excellence.”

Till Bernard Magrez

_______________________________________________

StarmontWVandSLogo

Starmont Winery ägs av familjen Schlatter, mångårig ägare till Merryvale i Napa Valley. 2006 byggdes vineriet på klassisk mark – Stanley Ranch – en av de först planterade vingårdarna i Napa Valley efter förbudstiden. Vingården är certifierad enligt NAPA GREEN FARM vilket liknar vår ekologiska certifiering men går i många delar längre än den europeiska – bland annat med hänsyn till en hållbar produktion där vattenförbrukning är en viktig del. Vineriet är näst intill självförsörjande på el genom att hela taket är täckt med solceller.

Till Starmont

_______________________________________________

Till toppen av sidan